Meteen naar de inhoud

Kosten & vergoeding

Menu kosten & vergoedingen

Hieronder treft u alle informatie over kosten & vergoeding van onze behandelingen en het goede nieuws is dat onze behandelingen altijd (grotendeels) door de verzekeraars vergoedt worden. Hoeveel de verzekeraar bijdraagt aan de behandeling is afhankelijk van de verzekeraar, het soort polis dat u heeft (natura of restitutie) en de afspraken die Spoor8 al dan niet heeft kunnen maken met de betreffende verzekeraar. 
Hieronder wordt alles duidelijk uitgelegd.

Vergoeding in NL – de NZA

In Nederland heeft de Nederlandse zorgautoriteit(NZA) de maximale vergoedingen bepaald voor 2 soorten zorgprestaties te weten Diagnostiek” en “Behandeling“. In de ambulante zorg zijn dit de enige prestaties die vergoedt worden.
Zaken
als administratiecollegiaal overleghuur van het pand et. worden niet meer vergoed. Deze kosten zitten namelijk al  verwerkt in de tarieven die de NZA heeft bepaald.

Spoor8 hanteert niet de maximale tarieven die door de NZA bepaalt zijn maar rekent 80% van de door de NZA bepaalde vergoeding.
Dit is dan 
ook het tarief wat u terug zult zien op de nota’s die wij naar de verzekeraars sturen (indien we een contract hebben met de verzekeraarof op uw eigen nota (indien we de nota eerst naar u moeten sturen en u deze kunt declareren bij de verzekeraar).

Verzekeraars

De hoogte van de vergoeding is o.a. afhankelijk van het soort polis dat u heeft; Heeft u een “natura” polis, dan zal de vergoeding wat minder zijn. Heeft u een natura polis dan zal de vergoeding meer zijn. Spoor8 heeft geen contractafspraken gemaakt met de verzekeraars. Dit betekent dat de nota voor de behandeling naar u gaat en u deze vervolgens kunt indienen bij de verzekeraar een deze (grotendeels) vergoed krijgt.
Het enige wat je nodig hebt is een verwijsbrief van de huisarts!

Eigen risico

Elke verzekeraar hanteert een eigen risico, dit is zelfs wettelijk vastgelegd. Standaard is dit 385,- per jaar maar je kunt ook een afwijkend (lees hoger) eigen risico met de verzekeraar hebben afgesproken. Dit eigen risico is altijd voor eigen (dus jouw) rekening, dus ook wanneer je na een intake toch afziet van de behandeling, zal de zorgverzekeraar dit in rekening brengen op je eigen risico.
Dit betekent dat de verzekeraar de kosten van de intake en behandeling eerst zullen verhalen op je (nog beschikbare) eigen risico. Is dat gebruikt dan zullen ze de rekening (grotendeels) vergoeden.
Het maakt dus niet uit of je nu bij ons in behandeling komt of ergens anders, de verzekeraar zal dit altijd zo verwerken.

Toegankelijke zorg bij Spoor8

Omdat wij de zorg voor iedereen toegankelijk willen houden heeft spoor8 besloten een tarief te hanteren van 80% van het NZA tarief. Afhankelijk van uw verzekeraar en soort polis zal er door de verzekeraars tussen de 60%-80% van het NZA tarief worden uitgekeerd. Dit betekent dat er soms een verschil is tussen onze tarieven en hetgeen u terugkrijgt van de verzekeraar. Dit verschil zal bij u in rekening gebracht worden.

Voorbeeld kosten intake

Wanneer je bij ons op take komt ziet het kostenplaatje er als volgt uit;
1. De intake:
Je hebt een intake met psycholoog van 90 min. in een multidisciplinaire setting (meerdere beroepen zijn betrokken). 
2. Wat rekent Spoor8 voor deze intake:
Het NZA tarief voor deze intake bedraagt € 366,46. Spoor8 rekent 80% hiervan, dus € 295,-. De Spoor8 nota van € 295,- krijg jij thuisgestuurd en kun je declareren bij je verzekeraar
3. Wat vergoedt de verzekeraar voor deze intake:
Afhankelijk van jouw polis en verzekeraar betaalt de verzekeraar jou een % van de kosten. Stel de verzekeraar vergoedt 70% van het NZA tarief ofwel € 366,46 * 70% = € 256,52.
4. Bepaling jouw eigen bijdrage:
het verschil tussen de nota van Spoor8 (295,-) en de vergoeding van de verzekeraar (256,52) ter hoogte van (in dit geval) € 38,48  is het bedrag wat in dit geval voor jouw eigen rekening komt. Afhankelijk van jouw polis en verzekeraar kan het dus ook zo zijn dat je geen bedrag voor eigen rekening krijgt. Dit zal voor iedereen net weer even anders zijn. Wij zullen ervoor zorgen dat jij altijd vooraf op de hoogte bent van de mogelijke kosten.

Voorbeeld kosten behandeling

Wanneer je bij ons in behandeling komt ziet het kostenplaatje er als volgt uit;
1. De behandeling:
Je hebt een behandeling die bestaat uit wekelijkse sessies van 45 min met een psycholoog.
2. Wat rekent Spoor8 voor deze behandeling:
Het NZA tarief voor deze sessie bedraagt € 179,30.
Spoor8 rekent 80% hiervan, dus € 143,44. De Spoor8 nota van € 143,44,- krijg jij thuisgestuurd en kun je declareren bij je verzekeraar
3. Wat vergoedt de verzekeraar voor deze behandeling:
Afhankelijk van jouw polis en verzekeraar betaalt de verzekeraar jou een % van de kosten. Stel de verzekeraar vergoedt 70% van het NZA tarief ofwel € 179,30 * 70% = € 125,51.
4. Bepaling van jouw eigen bijdrage:
het verschil tussen de nota van Spoor8 (143,44,-) en de vergoeding van de verzekeraar (125,51) ter hoogte van (in dit geval) € 17,93  is het bedrag wat in dit geval voor jouw eigen rekening komt. Afhankelijk van jouw polis en verzekeraar kan het dus ook zo zijn dat je geen bedrag voor eigen rekening krijgt. Dit zal voor iedereen net weer even anders zijn. Wij zullen ervoor zorgen dat jij altijd vooraf op de hoogte bent van de mogelijke kosten.

No show

Indien je niet tijdig een afspraak afzegt (binnen 24uur) of niet komt opdagen op de afspraak zijn wij genoodzaakt om 75,- per gemiste afspraak bij jou in rekening te brengen. Je krijgt hiervoor een factuur vanuit Spoor8 die je niet kunt declareren bij jouw verzekeraar. 

Niet declarabele zorg

Veruit de meeste behandelingen worden (gedeeltelijk) door uw verzekeraar vergoedt. Echter, sommige behandelingen worden niet vergoedt vanuit de zorgverzekeraar. Dit zijn bijvoorbeeld behandelingen als;

  • Burn-Out
  • hulp bij relatie en/of werk problemen
  • aanpassingsstoornissen

Spoor8 kan deze klachtbeelden zeker behandelen. We vragen hiervoor € 95,- per behandel uur.

Wacht niet lang met hulp zoeken! Bel naar 035-7607480 om ons te spreken of een afspraak te maken of laat hier een bericht achter en wij bellen je zo snel mogelijk terug.